19/12/2017

Tim

IVANA ILIĆ
DIPLOMIRANI MUZIČKI PEDAGOG
MASTER MUZIKOTERAPEUT

Ivana Ilić, diplomirani muzički pedagog, Master muzikoterapije, prva je niška muzikoterapeutkinja, školovana u Barseloni, u Španiji. Trenutno živi i radi u Nišu, gde je osnovala muzički studio za decu i roditelje Musicorn, kako bi promovisala ovu mladu naučnu disciplinu i razvila svest o važnosti rane stimulacije za dečiji razvoj. Uživa u istraživačkom radu i integraciji muzikoterapije sa drugim psihoterapijskim metodama, te tako, zajedno sa svojim interdisciplinarnim timom, uspeva da kreira jedinstvene tehnike za poboljšanje dečijeg mentalnog zdravlja.

2014. godine, prezentovala je svoj rad i primenu muzikoterapijskih tehnika u radu sa darovitom decom, na Španskom nacionalnom kongresu u Barseloni.

2017. godine bila je gost Bugarske muzikoterpijske asocijacije, na čijoj je Nacionalnoj konferenciji u Sofiji održala predavanje i radionicu na temu integrativnog pristupa u muzikoterapiji.

Jedna je od autora Internacionalnog rečnika iz muzikoterapije, objavljenog u Kanadi (Rutledge, 2013.)

Veruje da je muzika jedinstveno sredstvo komunikacije, koje nam omogućava da dopremo do neistraženih sfera ljudskog mozga.

 

NIKOLA ROY CHAUDHURY
MASTER PSIHOLOG PSIHOTERAPIJE
SERTIFIKOVANI TRENER AUTOGENOG TRENINGA

Nikola Roy Chaudhury je svoja interesovanja prema psihologiji i muzici uspeo da ujedini u studiju Musicorn gde je počeo da radi kao psiholog tokom master studija iz psihoterapije. Bavi se pružanjem intervencije u vidu rane stimulacije kod dece sa poteškoćama u razvoju integrisanim metodama muzikoterapije i Floortime terapije.

Bio je predavač na događajima: Internet – dobar sluga, loš gospodar (Univerzitet u Nišu), Umetnost i mentalno zdravlje (SKC Niš), Noć istraživača (Niš), First international congress of child and adolescent psychotherapy (Sarajevo). Prvi dobitnik nagrade Društva psihologa Srbije “Josip Begrer” za najbolji master rad iz psihologije primenjene u praksi 2018. godine.

Demonstrator je na predmetu Psihologija interneta i doktorand na Filozofskom fakultetu. Autor je AlphatoneVR programa psihofizičke relaksacije. Smatra da je zajednički činilac muzike i mentalnog zdravlja harmonija, i ovaj skalad nastoji da postigne u radu sa decom.

 

MARINA ĐORIĆ
DIPLOMIRANI PSIHOLOG

Administrativni saradnik/koordinator programa

 

Diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu, a svoje školovanje nastavila u Centru za razvoj psihodrame i psihoterapije, kao edukant za saradnika/savetnika iz psihodinamske psihoterapije odraslih u psihodinamskoj, odnosno psihoanalitičkoj terapiji. Radno iskustvo sticala kroz rad u nastavi kao profesor psihologije u gimnazijama “Bora Stanković” i “Stevan Sremac” u Nišu, kao i kroz rad personalnog asistenta u Centru za samostalni život osoba sa invaliditetom. Uz to, na poziciji asistenta u nastavi u Školi sa domom učenika Bubanj, sa entuzijazmom, prepoznala značaj praktičnih veština za animaciju i pravilan način pružanja podrške detetu, kako bi se razvili ukupni potencijali ove dece.

MARIJA STOJANOVIĆ
DIPLOMIRANI MUZIČKI PEDAGOG
MASTER TEORETIČAR UMETNOSTI

Marija je 2008.g. diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu. Tokom studiranja praksu i radno iskustvo je usavršavala u osnovnoj školi “Čegar” i niškoj gimnaziji “Stevan Sremac”. Nakon završenih studija radi kao koordinator, stručni saradnik i projektni menadžer Naissus Guitar Festival-a. Nekoliko godina zaredom je učestvovala kao aranžer i tekstopisac na niškom dečijem muzičkom festivalu “Majska pesma”. U nevladinom sektoru je od 2009.g. radila kao voditelj kreativnih muzičkih radionica, voditelj kulturno-umetničkog magazina Interakt i stručni saradnik programa Umrežavanje za decu. Kroz razne projekte i angažovanja sarađivala je sa: Pestalozzi programom, muzičkom kućom MTV, Mrežom organizacija za decu, fondom B92 – Bitka za bebe, osnovnom školom Car Konstantin, Dečijim centrom Niš, Otvorenim klubom, programom Kreativna Evropa.

Smatra da su deca najvažniji ljudi na svetu.

 

Postanite deo Musicorn tima

Ako smatrate da imate ono što je našem timu potrebno (volite rad sa decom, unosite dodatni entuzijazam, integrišete svoja znanja i tražite nova iskustva), naš kolektiv je uvek otvoren za upoznavanje novih, perspektivnih saradnika, koji će doprineti održavanju kvaliteta poslovanja studija.
Ako biste želeli da postanete deo Musicorn-a, popunite formu za prijavu:

Biografija