RADIONICA ZA RODITELJE: Odnos roditelj-dete | gost: prof. dr Tatjana Stefanović Stanojević

Dragi roditelji,

Naše višegodišnje iskustvo je pokazalo da u rad na podsticanju razvoja deteta mora biti uključeno i njegovo okruženje što, pre svega, podrazumeva konkretno angažovanje roditelja, kao i njihov rast i razvoj.

Prilkom sprovedene ankete, na osnovu vaših odgovora smo zaključili da je uspostavljanje afektivnih odnosa između rodtelja i dece tama  koja vas interesuje, pa smo odlučili da organizujemo edukativno-iskustvenu radionicu pod nazivom: “Odnos roditelj-dete”. Pokušaćemo kroz ovu temu da vam odgovorimo na sledeća pitanja:

  • Kako odnos koji sam imao/la sa mojim roditeljima utiče na odnos koji sada gradim sa svojim detetom?
  • Na koji način trauma može da utiče na odnose u porodici?

U goste nam dolazi prof. dr Tatjana Stefanović Stanojević, redovni profesor na departmanu za psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu.
Autorka i voditeljka radionice je začetnik proučavanja teorije afektivne vezanosti u Srbiji i jedan od aktuelno vodećih istraživača u ovoj oblasti. Zaslužna je i za dolazak velikog broja tehnika procene afektivne vezanosti na naše prostore, zahvaljujući kontinuiranoj edukaciji i uspostavljanju međunarodne saradnje u oblasti vezivanja i bliskih odnosa. Jedan je od inicijatora i aktuelni koordinator Sekcije za psihologiju bliskih odnosa pri Društvu psihologa Srbije. Autor je velikog broja naučnih radova, priručnika i knjiga iz oblasti teorije afektivne vezanosti, od kojih su neke: Emocionalni razvoj ličnosti; Afektivna vezanosti, razvoj, modaliteti i procena; Afektivna vezanost i porodični odnosi: razvoj i značaj (u koautorstvu sa N. Hanak i I. Mihić). Od 2014. godine predaje i kurs Attachment i trauma na odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu.

t

Radionica će biti organizovana u subotu, 15.06.2019. od 16:00 do 18:00 sa predviđenom pauzom.

Cena prijave za radionicu iznosi

  • 1700din. za jednog;
  • 2200din. za oba roditelja.

Broj mesta je ograničen, rezervaciju može izvršiti popunjavanjem formulara, a uplatu do 05.06.2019.

Za dodatne informacije pozovite 0641519062

 

REZ-01

Saglasan/na sam sa uslovima organizacije događaja