30/12/2018

O nama

KOME SU NAMENJENE MUSICORN RADIONICE?

– Grupni časovi za decu od 2 do 7 godina (grupe se formiraju prema uzrastu) – Individualni časovi za decu od 2 do 15 godina – Radionice za roditelje i decu uzrasta od 2 do 7 godina / Budite deo tima, dozvolite vašem detetu da vas nešto nauči. – Muzika za najmlađe – Upoznajte svoje dete, naučite tehnike koje će oboma prijati i u porodičnom okruženju i podelite iskustva sa drugim roditeljima – Savetovanja i radionice za roditelje- Opustite se u prijatnom ambijentu, otklonite stres i usmerite energiju na svoje dete, naučite nešto novo o razvoju dece i budite deo njega.SVRHE RADIONICA

Korišćenje muzike kao socijalno, edukativno, kreativno i integrativno oruđe.


KOJE CILJEVE PRATIMO?

– Predstaviti detetu kreativni muzički svet – Promovisati korišćenje muzike kao sredstvo neverbalne komunikacije i kao stimulativno oruđe. – Pokrenuti kreativnost korišćenjem zvučnih izvora – Poboljšati učenje aktivnim slušanjem muzike – Upoznati telo, glas i muzičke instrumente – Poboljšati fizičke, kognitivne, emocionalne i socijalne sposobnosti dece.


SADRŽAJ I METODOLOGIJA RADA

– Istraživanje i eksperimentisanje sa zvukom – Slušanje muzike – Različiti muzički žanrovi – Telo kao instrument – Učenje pesama – Komponovanje pesama – Muzička improvizacija – Crtanje i muzika – Igra i muzika – Metodologija rada se bazira na improvizaciji,eksperimentisanju i igri. – Dete je sve vreme kreator svojih “radova” vođen stručnjacima iz oblasti muzičke pedagogije i sa iskustvom u muzikoterapiji za najmlađe.