13/06/2019

Ivana Ilić


Ivana Ilić, diplomirani muzički pedagog, Master muzikoterapije, prva je niška muzikoterapeutkinja, školovana u Barseloni, u Španiji. Trenutno živi i radi u Nišu, gde je osnovala muzički studio za decu i roditelje Musicorn, kako bi promovisala ovu mladu naučnu disciplinu i razvila svest o važnosti rane stimulacije za dečiji razvoj. Uživa u istraživačkom radu i integraciji muzikoterapije sa drugim psihoterapijskim metodama, te tako, zajedno sa svojim interdisciplinarnim timom, uspeva da kreira jedinstvene tehnike za poboljšanje dečijeg mentalnog zdravlja.

2014. godine, prezentovala je svoj rad i primenu muzikoterapijskih tehnika u radu sa darovitom decom, na Španskom nacionalnom kongresu u Barseloni.

2017. godine bila je gost Bugarske muzikoterpijske asocijacije, na čijoj je Nacionalnoj konferenciji u Sofiji održala predavanje i radionicu na temu integrativnog pristupa u muzikoterapiji.

Jedna je od autora Internacionalnog rečnika iz muzikoterapije, objavljenog u Kanadi (Rutledge, 2013.)

Veruje da je muzika jedinstveno sredstvo komunikacije, koje nam omogućava da dopremo do neistraženih sfera ljudskog mozga.