19/12/2017

Tim

IVANA ILIĆ
DIPLOMIRANI MUZIČKI PEDAGOG
MASTER MUZIKOTERAPEUT

Ivana završava studije na Fakultetu umetnosti u Nišu kao najbolji diplomirani student na studijskoj grupi za opštu muzičku pedagogiju. 2010. godine završava Master studije iz muzikoterapije u Barseloni u Španiji, na programu organizovanom na dva katalonska univerziteta, Pompeu Fabra i Blanquerna-Ramon Llull,, gde je specijalizovala primenu muzikoterapije u edukaciji i specijalnoj edukaciji. Za vreme stručne prakse radila je u centru za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju ASDI u Sant Cugatu,, gde je postigla izuzetne rezultate u podsticaju razvoja psihomotornih sposobnosti kod dece sa poremećajima iz spektra autizma i sa drugim razvojnim poteškoćama. Po povratku u Srbiju počinje promociju muzikoterapije kao nezavisne naučne discipline i otvara vrata novim metodama tretiranja razvojnih poteškoća kod dece u svojoj zemlji. Piše stručne radove za strane portale o muzikoterapiji, drži predavanja na temu motivacione uloge muzike u obrazovanju i vaspitanju dece. Saradnik je i kolumnista niškog magazina Aperto. 2012. godine otvara prvi muzički studio za decu i roditelje Musicorn, koji ima za cilj podsticaj razvoja uz muzičku stimulaciju i edukaciju roditelja o uticaju muzike na dečiji razvoj. Ostvaruje saradnju sa tri niška vrtića, sa ciljem da se muzikoterapija uvede kao preventivna, dijagnostička i terapeutska metoda u sve predškolske ustanove. Od 2013. godine saradjuje sa tvorcima Mensinog programa NTC (Nikola Tesla Centar) Dr Rankom Rajovićem i Urošem Petrovićem, namenjenog darovitoj deci. Originalne metode primenjene u ovom programu predstavlja na Španskom nacionalnom kongresu iz muzikoterapije, u Barseloni 2014. godine. Član je Španskog udruženja profesionalnih muzikoterapeuta (AEMP) Jedna je od autora Prvog internacionalnog rečnika iz muzikoterapije, izdatog u Kanadi i Americi (Routledge, 2013. god.).

 

NIKOLA ROY CHAUDHURY
MASTER PSIHOLOG PSIHOTERAPIJE
SERTIFIKOVANI TRENER AUTOGENOG TRENINGA

Nikola od aprila 2014.-te volontira u Psihološkom savetovalištu za studente Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu gde je bio dežurni volonter u Sos sektoru, trenutno je angažovan i u osmišljavanju i organizovanju radionica, seminara i tribina u okviru Edukativnog sektora u cilju prevencije i očuvanja mentalnog zdravlja mladih. Septrembra 2015.-te stiče zvanje psihologa (bachelor degree) na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić. Jula 2015.-te počinje da radi kao psiholog saradnik u Musicorn muzičkom studiju za decu i roditelje gde radi na podsticaju pravilnog razvoja kod dece. Od oktobra 2015.-te je student master studija psihoterapije na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu. Januara 2016.-te godine završio je obuku za sertifikovanog autogenog trenera u Psihorelaks psihološko-edukativnom centru iz Beograda. Autor je istraživanja iz oblasti psihologije i elektronskih komunikacija: Da li nas emotikoni otuđuju? (Primena i uticaj emotikona kao sradstva neverbalne elektronske komunikacije, otuđenost i vremenske perspektive), “Facebook – odraz u ogledalu” (Kompulsivno korišćenje facebook-a, emocionalna podrška i narcizam), kao i  “Zašto Selfie?” (Koncept Selfija u poređenju sa narcizmom, samopoštovanjem, crtama ličnosti i depresivnošću). 2016.-te godine pokreće projekat Alphatone.  Pohađao seminar iz Floortime terapije kod dr Tim Bleecker-a. Bio predavač na tribinama i seminarima: “Internet – dobar sluga, loš gospodar” Univerzitet u Nišu, “Umetnost i mentelno zdravlje” SKC Niš.     Sertifikati i projekti

 

MARINA ĐORIĆ
DIPLOMIRANI PSIHOLOG

Diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu, a svoje školovanje nastavila u Centru za razvoj psihodrame i psihoterapije, kao edukant za saradnika/savetnika iz psihodinamske psihoterapije odraslih u psihodinamskoj, odnosno psihoanalitičkoj terapiji. Radno iskustvo sticala kroz rad u nastavi kao profesor psihologije u gimnazijama “Bora Stanković” i “Stevan Sremac” u Nišu, kao i kroz rad personalnog asistenta u Centru za samostalni život osoba sa invaliditetom. Uz to, na poziciji asistenta u nastavi u Školi sa domom učenika Bubanj, sa entuzijazmom, prepoznala značaj praktičnih veština za animaciju i pravilan način pružanja podrške detetu, kako bi se razvili ukupni potencijali ove dece.

MARIJA STOJANOVIĆ
DIPLOMIRANI MUZIČKI PEDAGOG
MASTER TEORETIČAR UMETNOSTI

Marija je 2008.g. diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu. Tokom studiranja praksu i radno iskustvo je usavršavala u osnovnoj školi “Čegar” i niškoj gimanziji “Stevan Sremac”. Nakon završenih studija radi kao koordinator, stručni saradnik i projektni menadžer Naissus Guitar Festival-a. Nekoliko godina zaredom je učestvovala kao aranžer i tekstopisac na niškom dečijem muzičkom festivalu “Majska pesma”. U nevladinom sektoru je od 2009.g. radila kao voditelj kreativnih muzičkih radionica, voditelj kulturno-umetničkog magazina Interakt i stručni saradnik programa Umrežavanje za decu. Kroz razne projekte i angažovanja sarađivala je sa: Pestalozzi programom, muzičkom kućom MTV, Mrežom organizacija za decu, fondom B92 -Bitka za bebe, osnovnom školom Car Konstantin, Dečijim centrom Niš, Otvorenim klubom, programom Kreativna Evropa.

Smatra da su deca najvažniji ljudi na svetu.

.